دنیای صفرویک

دنیای صفرویک

آرشیو مطالب
دنیای صفرویک

دنیای صفرویک

آرشیو مطالب

رمزگذاری روی درایورهای ویندوز

 طور حتم یکی از مهمترین مواردی که هر کاربری باید به آن توجه داش ته باشد، میزان امنیت سیستمی است که با آن کار میکند.


ابزار BitLocker Drive Encryption همانط ور که از نامش پیداست برای رمزگذاری روی درایوهای ویندوز استفاده میشود.جالب اس ت بدانید که این ابزار ب رای اولین بار در ویندوز ویس تای مایکروسافت ارائه شد و موفق بودن آن سبب ش د تا مایکـروسافت آن را در ویندوز هفت خود نیز ارائه کند.

  

اهمیت این موضوع به خوبی مشخصاست. قطعا ش ما نیز تایید میکنید که بسیاری از کاربران، عالقه 

فراوان ی ب ه اس تفاده از نرمافزاره ای رمزگذاری و قفلگ ذاری روی فایلها و درایوهای سیس تم خود 

دارند. این درخواست میتواند از جهتی به دلیل نیاز به حفظ اطالعات شخصی و خصوصی کاربران باشد و از جهتی نیز به دلیل نیاز به محرمانه نگه داش تن برخی اطالعات مطرح شود.



برخ ی کارب ران ب رای دس تیابی به این ه دف از نرمافزارهایی اس تفاده میکنند که توسط شرکتهای 

مختلف طراحی شده اس ت. البته مشکلی که در این زمینه وجود دارد اشکاالت برخی از این نرمافزارهاست که در مواردی سبب شده است کاربران استفادهکننده از آنه ا اطالع ات خ ود را بهطور کامل از دس ت بدهن د. به همین دلیل اس ت ک ه کارب ران از ابزار ویژه مایکروس افت برای رمزگذاری روی درایوها که میتواند از هر نرمافزار دیگری مطمئنتر باشد، اعتماد کردهاند و از آن استفاده میکنند.


چگونه کار میکند؟


اولین اق دام مراجعه به کنترل پن ل ویندوز و کلیک روی آیکن مربوط به این ابزار است. سپس صفحهای 

در مقابل چش مان ش ما ظاهر خواهد شد که امکان استفاده از امکانات پیشبینی شده را برای شما فراهم میس ازد. در این صفحه عالوه بر درایوهای سیستم ش ما، حافظهه ای جانبی ش امل حافظههای فلش، حافظهه ای جانب ی مانن د حافظه تلفن هم راه و یا هارددیسکهای اکس ترنال نیز نمایش داده میشود که ب ه کاربر امکان میدهد آنه ا را نیز قفلگذاری کنـ د. در ایـن مرحلـ ه بـایـد پـ س از انـتـخـاب درایـو مورد نظ ر بـرای قفـلگـ ذاری، روی گزینه Turn On BitLocker که در مقابل آن تعبیه ش ده است، کلیک کنید.



ب ا انجام این کار پنجره جدیدی باز خواهد ش د. در اولین گام سیس تم از ش ما میخواهد ت ا کلمه عبور م ورد نظر خود را برای تعیین ب ه عنوان رمز ورودی ب ه این درایو انتخاب کنید. بع د از تایپ کلمه عبور مورد نظر و تکرار آن، روی گزینه Next کلیک کنید. 



حال زمینهای فراهم میش ود تا کلمه رمزی را برای روز مبادا و برای زمان مورد نیاز احتمالی برای بازیابی رمز تعیین شده، ذخیره کنید.


در این مرحله 3 راهحل پیش روی ش ما قرار خواهد داش ت. حالت اول ذخیرهس ازی کلم ه بازیابی روی حافظه جانبی اس ت که به ش ما امکان میدهد این کلم ه را روی حافظه فل ش و یا س ایر حافظههای جانب ی ذخیره کنید. در حالت دوم میتوانید این کلمه را در سیس تم خود و در یکی از درایوها ذخیره کنید و حالت س وم نیز امکان تهیه نس خه چاپی از آن را به ش ما میدهد.فراموش نکنید این کلمه بازیابی، دارای اهمیت ویژهای اس ت و در صورتی ک ه رمز ورود به درایو قفل شده را فراموش کنید، میتوانید از این کلمه برای بازیابی آن استفاده کنید. بنابراین در ذخیرهسازی آن دقت کافی داشته باشید.ب ا انجام این کار تقریبا کار ش ما ب رای قفلگذاری روی درایو مورد نظر به پایان میرس د. با کلیک روی گزینههای پایانی عملیات رمزگذاری اطالعات آغاز میش ود. این عملیات بس ته به حجم اطالعات شما زمانی را به خود اختصاص خواهد داد که ممکن است کمی طوالنی باشد.



ب ا پایان یافتن این عملیات درایو مورد نظر ش ما با عالمت قفل نمایش داده خواهد شد و از آن پس تنها شما و س ایر کاربرانی که به واس طه شما رمز تعیین شده را در اختیار دارند میتوانند اطالعات ذخیره شده در این درایو را مشاهده کنند.


 چه نرمافزارهای دیگری وجود دارد؟

ح ال که از رمزگذاری روی درایوها و فایلها س خن به میان آمد، مناس ب اس ت برخ ی از نرمافزارهای 

ارائه ش ده در این زمینه را نیز به شما عزیزان معرفی کنیم. هر چند همانطور که گفته ش د استفاده از این نرمافزارها با کمی ریس ک و خطر همراه است، با این وجود ممکن است برخی از کاربران تمایلی به استفاده از آنها را داشته باشند.



از جمله نرمافزارهایی که در این زمینه ارائه شده است میتوان به Folder Lock اشاره کرد.این نرمافزار نیز امکان رمزگذاری روی فایلهای مختلف را در اختیار کاربر قرار میدهد.


همچنیـ ن مـیتـ وان از برنـامـ ه AshampooMagical Security ب ه عن وان یک ی دیگ ر از برنامههای کاربردی در این حوزه نام برد که میتواند به برخی از نیازهای شما پاسخ دهد.

نظرات 1 + ارسال نظر
لنز چهارشنبه 31 خرداد‌ماه سال 1396 ساعت 02:55 ب.ظ http://aralens.ir/

بسیار عالی...

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد