دنیای صفرویک

دنیای صفرویک

آرشیو مطالب
دنیای صفرویک

دنیای صفرویک

آرشیو مطالب

زوم روی دوربین تلفن همراه

این روزها بیشتر تلفنهای هوشمند به حداقل یک یا گاهی دو دوربین مجهزند  و باید گفت که دوربین به بخشی جدا نشدنی ازتلفنهای همراه هوشمند و  تبلتها تبدیل شده است.


  

 این در حالی است که ممکن است برخی از کاربران  هیچ گاه از ایندوربین ها استفاده نکنند یا کامال برعکس، این دوربینها  نتوانند نیاز آن ها را برطرف کنند. همان طور که ذکر شد، بسیاریازتلفنهای هوشمند امروزی به دو دوربین مجهزند. 



دوربین پشتی که به عنوان دوربین  اصلی دستگاه شناخته میشود،دوربینی توانمندتر است که برای عکاسی و  فیلمبرداری به کار گرفته می شود و دوربین جلویی، اصوال برایگفتوگوهای تصویری از طریق خدمات نسل سومی یا چت تصویری در بستر اینترنت  طراحی شده است.



 پس اگر اطمیناندارید اهل گفتوگوهای تصویری نیستید، بد نیست که از این گزینه صرف نظر کنید.




 اولین خصوصیت دوربین تلفنهایهوشمند که بیشتر از دیگر خصوصیات آن  ذکر میشود، اندازه تصویر آن است. دوربین ۱۱ ،8 ،۵ یا گاهی ۴0مگاپیکسلی!  نمونه هایی از توصیفات عمومی درباره دوربین تلفنهای هوشمند است. هر  اندازه که حسگر های یک دوربین بزرگتر و حساستر باشند، تصویر حاصل از  عکسبرداری با آن دوربین بزرگتر خواهد بود.



 هر اندازه که تصویر یک دوربین  بزرگترباشد، امکان نمایش جزئیات بیشتر در تصاویر حاصل از آن بیشتر خواهد بود اما نه لزوما همیشه. توجه به ایننکته بسیار مهم است که بزرگ  بودن اندازه تصویر به تنهایی نمیتواند کیفیت عکاسی را ارتقا دهد. عامل بسیار  تاثیرگذارلنز، گاهی نقش موثرتری در ارتقای کیفیت عکسهای یک دوربین دارد. در صورتی که یک دوربین چندمگاپیکسلی از لنز خوبی بهره برداری نکند،  می تواند عکسهایی بزرگ اما کم کیفیت بگیرد و این چنین دوربینی اصوال بهدرد  نمیخورد؛ در حالی که خریدار آن هزینه قابل توجهی برای آن پرداخت کرده است. 




 به همین دلیل برخی از گوشی هایهوشمند امروزی از لنزهای نام آشنا و مشهور  استفاده میکنند و در تبلیغات خود نیز بر وجود این لنزها تاکید دارند. البتهباید به  این نکته نیز توجه کنید که از دوربین گوشیهای هوشمند به اندازه خودشان  انتظار داشته باشید و مقایسه ایندوربین ها با دوربینهای DSLR منطقی نیست.عامل بسیار مهم دیگر در افزایش کیفیت عکاسی، نور است. از آن جا که درکثر قریب به اتفاق دوربین های تلفنهای هوشمند، سرعت عکسبرداری، اندازه روزنه لنز و دیگر خصوصیات عمومی دوربینثابت است، تغییر میزان نور محیط. تاثیر زیادی  در کیفیت عکاسی این دوربین ها میگذارد؛ به طوری که  باکاهش نور به شدت از کیفیت عکس کاسته میشود. 



 به همین دلیل وجود فلش برای این دوربینها در هنگام  تاریکیضروری به نظر میرسد. از همین رو بد نیست به وجود فلش و میزان قدرت فلش توجه داشته باشید.در کنارعکاسی دوربین تلفنهای همراه هوشمند  فیلمبرداری نیز می کنند. در نمونههای جدیدتر تقریبا بیشتر  این دوربینها قادربهفیلمبرداری با حداقل کیفیت 7۲0 و سرعت 30 فریم بر ثانیه هستند. 7۲0 بیانگر رزولوشن تصاویر حاصل از فیلمبرداریاست و سرعت، تعداد  فریم های ثبت شده در هر ثانیه را نشان میدهد. هر اندازه که رزولوشن تصویر بیشتر باشدامکان نمایش جزئیات  بیشتر در فیلم افزایش مییابد اما دقیقا مثل عکسبرداری،  لزوما این اتفاق نمیافتد. لنز، نور، میزانتحرک موضوعی که مشغول فیلمبرداری از آن هستید و موارد دیگر در کیفیت فیلم حاصل از دوربین تاثیرگذار است.



 البتهدربیشتر اوقات  کیفیت فیلمبرداری این دوربینها در عمل خیلی باال نیست و باید صرفا به عنوان یک دوربین فیلمبرداری دمدستی و  سریع تلقی شوند؛ در حالی که در موارد بسیاری میتوان  روی توانایی عکاسی این دوربین ها حساب ویژهایبازکرد. ویژگیهای اضافی مانند GeoTaging از دیگر امکانات  دوربین ها هستند. این امکان به کاربر اجازه میدهد تا مختصات جغرافیایی محل عکسبرداری را در عکس  بگنجاند. معموال بیشتر دستگاههایی که از GPS بهره  می برند، اینامکان را در اختیار کاربران خود قرار میدهند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد