دنیای صفرویک

دنیای صفرویک

آرشیو مطالب
دنیای صفرویک

دنیای صفرویک

آرشیو مطالب

یک رقیب جدی برای آندروید

گوشی های هوشمند اوبونتو به بازار می آیند


طرفداران اوبونتو می دانند که قبال گفته بودیم گوشیهای  هوشمند مبتنی بر اوبونتو به بازار میآیند اما این بار  خبر جدیتری داریم.


شرکت کنونیکال که پشتیبان  سیستمعامل مبتنی بر گنو/لینوکس اوبونتو است این هفته رسما تایید کرد که تولیدکننده چینی Meizu در  میان اولین شرکتهایی است که در اواخر سال جاری  گوشیهای هوشمند مبتنی بر "اوبونتو تاچ" را روانه بازار خواهند نمود.

 شرکت دیگری که به صورت رسمی  گوشیهای هوشمند اوبونتو را تولید خواهد کرد، شرکت اسپانیایی bq است که دومین فروشنده بزرگ گوشیهای  آنالک و مقرون به صرفه در اسپانیا محسوب میگردد.  اولین دستگاه های هوشمند مبتنی بر سیستمعامل  اوبونتو به صورت جهانی از طریق فروشگاههای آنالین Ubuntu.com و وبسایت دو تولیدکننده bq و Meizu  در دسترس خواهند بود اما در زمینه صدور این دستگاهها  انتظار می رود در مرحله اول تنها بازارهای از پیش تعیین  شدهای هدف قرار گیرند. هنوز صحبتی در خصوص  مشخصات این دستگاه ها به میان نیامده و به نظر میرسد  کنونیکال ترجیح میدهد اطالعات بیشتر را در سینه خود  حفظ کند؛ اما گفته میشود که با " آخرین سختافزارهای روز" در گوشی های هوشمند مبتنی بر سیستمعامل آزاد اوبونتو مواجه خواهیم بود. با این وجود شایعاتی در این خصوص وجود دارد که گوشی هوشمند مورد انتظار از Meizu نسخه مشابهی از آخرین محصول مبتنی بر  آندروید این شرکت خواهد بود که از یک صفحهنمایش 5.1 اینچی با پردازنده هشت هستهای مبتنی بر ARM CortexA15 با همراهی ۳ هسته پردازش گرافیکی و  دو گیگابایت رم است. اطالعات بهخصوصی نیز درباره دستگاه تولیدی توسط bq در دست نیست اما انتظار میرود  این گوشی از فناوری دو سیمکارت بهره برده و مبتنی بر  یکی از دستگاههای آندرویدی این شرکت باشد که برای اجرای اوبونتو تغییر یافته است. اوبونتو در حال حاضر به  دلیل محبوبیت جالب توجه سیستمعامل دسکتاپ خود که به سفارش دولت چین یک نسخه اختصاصی آن  )اوبونتو کیلین( در اختیار شهروندان و سازمانهای چینی قرار گرفته است از خوشنامی مناسبی در بازار این کشور  برخوردار است که می تواند زمینهساز محبوبیت پلتفورم موبایل این شرکت نیز باشد. همچنین یکی بزرگترین اپراتور موبایل چین یعنی China Unicom حامی و عضو گروه مشاوران اوبونتو تاچ است.



 بنابراین جای تعجبی  باقی نمیماند اگر بازار چین یکی از بازارهای اصلی مورد  هدف کنونیکال در مرحله اول عرضه دستگاههایش باشد.  همچنین صحبتی در خصوص قیمت گذاری این دستگاهها نیز به میان نیامده و برای دست یافتن به اطالعات بیشتر  باید همچنان منتظر بمانیم. میتوان امیدوار بود که با آغاز کار کنگره جهانی موبایل شاهد اطالعات بیشتری در این  خصوص از سوی شرکت توسعهدهنده اوبونتو یا شرکای  تجاری آن باشیم.

شرکتها و اپراتورهای مخابراتی از  ،three group ،وودافون ،T Mobile ،وریزون جمله داتچ تله کام هلند، پرتغال تلهکام و Telstra نیز پشتیبانی  خود را از سیستم عامل اوبونتو برای گوشیهای هوشمند  اعالم کردهاند اما هنوز مشخص نیست که این حامیان،  چه زمانی به صورت مستقیم نسبت به ارائه گوشیهای هوشمند اوبونتو اقدام خواهند کرد.
بد‌افزاری‌برای‌متن‌بازها لینوکس و سیستمهای زیر مجموعه آن همیشه به ضد  نفوذ بودن معروف بودهاند ولی گاهی این معروفیت با  نرم افزارهای مخرب به خطر می افتد. یکی از آنها نیز بدافزار جاسوسی "ماسک" نام دارد و ابزاری بسیار پیچیده و چندوجهی برای جاسوسی است که برای سکوهای آندرویدی، مک و لینوکس نیز توسعه یافته است.

 ماموریت اصلی ماسک جاسوسی از مراکز دولتی و دفاتر دیپلماتیک بوده و تاکنون بیش از ۳8۰ قربانی  داشته است. سیستمها ابتدا از طریق دریافت یک ایمیل  آلوده شده که شامل لینک هایی با ظاهر لینکهای "گاردین" و " واشنگتنپست" یا مشاهده وبسایت آلوده،  بوده و سپس قسمتهای مختلف بدافزار به سیستم  قربانی منتقل می شود. سیستمهای آلوده به این جاسوس افزار در ۳1 کشور جهان از جمله ایران، چین، آمریکا، مالزی، آلمان، سوئیس، اسپانیا، انگلستان، پاکستان، لیبی و بیش از ۲۰ کشور دیگر کشف شده است.



طراحی این  جاسوس افزار بسیار دقیق و حرفهای است و باید خاطر  نشان کرد که این جاسوس افزار برای پنهانسازی خود  از روش های پیشرفتهای همانند بدافزار "دوکو" استفاده  میکند. کشف دقیق ماهیت عملکرد ماسک به دلیل کارکرد آن که )مشابه یک روت کیت( است بسیار دشوار  میباشد اما آن چه مسلم است این است که مرکز فرمان  بدافزار امکان ارسال و فعال سازی ماژولهای جدیدی را  روی سیستمهای آلوده داشته است.مرورگر‌یکه‌تاز،‌‌به‌روز‌می‌شودآخرین نسخه مرورگر اینترنتی گوگل کروم برای دانلود  ارائه شد.

کاربران میدانند که گوگل کروم یک مرورگر  اینترنتی متنباز است که توسط شرکت گوگل عرضه شده است. در ابتدا نسخه آزمایشی آن برای کاربران  سیستمعامل ویندوز در یک صد کشور جهان عرضه شد  ولی نسخه های منطبق با سیستمعامل لینوکس و رایانه اپل مکینتاش آن هم در آینده توزیع شد. از امکانات و  ویژگی های آن میتوان به Tabbed browsing، سرعت باال در بارگذاری صفحات، امنیت باال در محیط ناامن اینترنت، جلوگیری از خطرات احتمالی SpyWareها و دزدان و جلوگیری از باز شدن صفحات تبلیغاتی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد