دنیای صفرویک

آرشیو مطالب

دنیای صفرویک

آرشیو مطالب

چند‌فوت‌کوزه‌گری‌برای‌عکاسی‌بهتر

این روزها خیلی ها به دوربین های دیجیتال دسترسی دارند. دوربینهای تلفن  همراه، یکی از انواع آنهاهستند. در حالی که عکاسی با دوربین دیجیتال کار آسانی است اما اشتباهات رایجی در این کاروجود دارد که بسیاری از افراد از آن  بیاطالع هستند. در این شماره قصد داریم به برخی از این اشتباهات، اشاره کنیم.


  


۱ . قبل از عکسبرداری فکوس کنید. بیشتر دوربینهای دیجیتال، پس ازفشرده  نگه داشتن دکمه شاتر، فوکوس می کنند. معموال این دکمه ها دو مرحلهای هستند و قبلازاین که تا بیشترین حد ممکن فشرده شوند، فوکوس انجام  می دهند. عکسبرداری بدون فوکوس،رایجترین دلیل تار شدن تصاویر است. 


۲. تصویری که کنتراست زیادی دارد، عکسی است کهبین نواحی روشن و  تاریک آن تمایز زیادی وجود دارد. این مشکل در روزهای آفتابی دیده میشود.  برای حذف نواحی سایهدار از فالش استفاده کنید و یک یا دو پله، نوردهی را  کمتر کنید.نوردهی با استفاده از تغییر ISO، سرعت شاتر و اندازه دیافراگم  تغییر میکند.



۳ . علی رغم اینکهچشم قرمز را می توان به سادگی و با استفاده از یک نرمافزار ویرایش عکس اصالح کرد،پیشگیری از رخ دادن آن در همان ابتدای عکس  گرفتن بهتر است. چشم قرمز زمانی رخ میدهدکهافراد با چشم روشن جلوی  فالش دوربین قرار می گیرند و شبکیه چشم، نور فالش را بازمیگرداند.  میتوانید با استفاده نکردن از فالش درونی دوربین تا جای ممکن، از بروز این  پدیدهجلوگیری کنید. بسیاری از دوربینها نیز حالت حذف قرمزی چشم خودکار دارند؛ از آناستفادهکنید. تکنیک دیگر قابل استفاده این است که به سوژه گویید به جایی غیر از لنز دوربین نگاهکند تا بازتاب نور در چشمش در لنز نیفتد.



۴ . مغایرت رنگی یا به هم ریختگی رنگها، مشکلی رایجومعروف در عکاسی  دیجیتال است. در عکاسی دیجیتال میتوانیم از تنظیمات تعادل رنگ سفید )WB – White balance( برای مقابله با این مشکل استفاده کنیم. حالت خودکار یا تنظیمات WBبهینه را برای این حاالت انتخاب کنید.



۵ . هنگام کادربندی عکس، طوری قرار بگیرید که اشیاء وسوژه های کمتری  در تصویر ثبت شود. هر اندازه که تصویر خالی از سوژههای متفرقه باشد، سوژه اصلی بهتر به چشم خواهد آمد.. فاصله مناسب از سوژه و میزان زوم را رعایت کنید. 



 سوژههای خیلی دور یا خیلی نزدیک، اثر مناسبی روی بیننده ندارند.



7 . پایین آوردن رزولوشنبهامید گرفتن عکسهای بیشتر، اصال فکر خوبی نیست. استفاده از تنظیمات وضوح پایین به معنی از دست دادن کیفیت عکس است. عالوه بر این هر بار که شما یک تصویر را به صورت JPEGذخیره میکند  اندکی کیفیت آن کاهش مییابد. اگر از ابتدا با فایلی کوچکآغاز کنید، قدرت مانورشمادر ویرایش بسیار محدود  میشود. به جای این کار، کارت حافظه جانبی بیشتری خریداریکنیدوتصاویر خود را با رزولوشن باال بگیرید.




۸. هر چه ISO استفاده شده در عکاسیباالتر باشد، میزان نویز نیز بیشتر خواهد بود و در نتیجه هر چه تصویر  را بزرگتر کنید، نویزبیشتری مشاهده خواهید کرد.  عکس هایی که در شب گرفته میشوند معموال در معرض نویزهستند. به منظور کاهش نویز از باالترین کیفیت عکس موجود استفاده کنید، از سه پایهبرای عکاسی  استفاده کنید و پایینترین میزان ISO که منتهی به تار  شدن تصویر نمیشود، انتخابنمایید.



9. با باز کردن دریچه دیافراگم، نور کم محیط را جبران  کنید. اگر سوژه ثابت است، میتوانیدبا پایین آوردن سرعت شاتر نیز این مشکل را رفع کنید. همیشه استفاده از فالش را به عنوانآخرین گزینه در نظر داشته باشید، چرا که  فالش، شرایط طبیعی نور محیط را از بین میبرد.




۱۰.باالبودن شدت نوردهی، منتهی به روشنی بیش از  حد و کاهش جزئیات میشود. کمی دیافراگم راببندید و سرعت شاتر را افزایش دهید تا مشکل شدت نوردهی رفع شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد